click clack here > > >

Monday, December 16, 2013

Beza Minyak Wangi ~EDP,EDT dan Cologne

Perbezaan Antara Parfum, EDP, EDT, EDC ?


1) Parfum
Wangian yang mempunyai campuran yang paling pekat, sekitar 15-40% kepekatan. Harganya juga adalah yang paling mahal, dan sudah pasti baunya juga yang paling kuat dan ketahanan yang paling lama berbanding jenis-jenis yang lain.

2) Eau De Parfum (EDP)
EDP adalah lebih ringan berbanding dengan Parfum, dengan kepekatan campuran sekitar 8-15%. EDP juga adalah lebih murah daripada Parfum dan mempunyai ketahanan haruman sekitar 3-5 jam. Tetapi ada juga perfume jenis EDP yang boleh bertahan sehingga 8 jam. Wangian jenis ini sesuai diguna pakai oleh wanita dan dipakai untuk ke majlis formal atau makan malam.

3) Eau De Toilette (EDT)
Ia adalah wangian yang lebih lembut, dengan kepekatan aromatiknya sekitar 4-8%, yang mana ianya lebih sesuai dipakai untuk kegunaan harian seperti ke pejabat. Selalunya harga adalah lebih murah berbanding EDP dan berketahanan 2-4 jam selepas semburan.

4) Eau De Cologne (EDC)
EDC selalunya dipanggil Cologne dan mempunyai kepekatan aromatic yang paling cair, sekitar 3-5% kepekatan. Ketahanan baunya adalah sekitar 2-3 jam.

Nak beli perfume murah??? Lebih murah dari pasaran dan yang penting ia 100% ORIGINAL... boleh tekan link ni...http://babydeboom.blogspot.com/p/b-shoppe.html

Saturday, December 14, 2013

EXCLUSIVE VIDEO KAHWIN PELAKON VETERAN WAN MAIMUNAH

Salam  semua... atas permintaan ramai yang tak sabar-sabar nak tunggu rancangan MELODI esok... disini disertakan video ucapan WAN MAIMUNAH yang lebih mesra dengan panggilan 'ibu'...

video

kelasss tak??? ada lagi.... tunggguuuuuu............................. sangat-sangat exclusive dik nonnnn... ;D



PERKAHWINAN WAN MAIMUNAH DAN HAJI MAKPOL

Pelakon veteran terkemuka yang dikenali ramai dari sitcom Pi Mai Pi Mai Tang Tu selamat di ijabkabulkan pada 13 December 2013 (Jumaat). Wan Maimunah yang lebih mesra dengan panggilan 'ibu' tidak menyangka majlis perkahwinannya itu disambut dengan begitu meriah sekali. Ibu kelihatan agak terharu bercampur gembira. Majlis akad nikah dan persandingan berlangsung di Hotel Tropikal Inn Johor Bahru. Hanya kenalan rapat dan keluarga terdekat kedua-dua belah pihak yang dijemput pada majlis yang penuh bermakna itu.








Akhirkata, semoga ibu dan pasangan dapat hidup kekal bahagia hingga ke Jannah... amin...

Sunday, December 16, 2012

my KESAYANGAN

I actually cant remember the purpose I create this Blog... The main purpose! Suka Suki create Blog... Satu topik,  satu BLOG.. satu idea satu BLOG... mentang2-lah free of charge! Orang lain generate income from blogging... Barulah memberi makna sikit...Kan??? I guess this Blog is special dedicate to my only girl~ Ayshara Sofea... Zaman sekarang ni... nak pegi cuci gambar memang malasss... Nak masukkan dalam albumpun malas... So, why not masukkan kat sini..:D.. Kan..kan..kannnn...
 
 




Friday, December 14, 2012

Saturday, March 3, 2012

my lil' princess is 4 months old...


03 March 2012
sayanggggnyeeeee anak mama... ni Shara tengah proses pembentukan rupa paras... but i can feel her in me... ramai cakap she's look like me! comel gitew... hahaha...tapi kankadang bila tengok baby lain, macam sama jerk muka dorang nie...
my girl definitely dah kenal orang! dah pandai senyum and pandai guling..guling...dan guling... Last week baru start perkenalkan susu tambahan... Bukan sebab breast milk abih... Tapi, ada activity kat skool.... meeting ar... 1 murid 1 sukan ar.... so, stock perahan dah abih!!! sorry yer sayangg... nanti masa skool holiday, mama pump lagi... buat stock banyak-banyak... (susu ibu kan yang terbaeekkkkk...)
tapi, still looking forward to know how to get EXTRA milk... sebab kankadang I can produce banyak gilerrrr...melimpah ruahhh.... kankadang seciput jew.. Mungkin pemakanan... mungkin juga stress tempat kerja... i dunno... kena wat extra research... :P
Tapi, dapat baby memang best giler.. Thanks Allah untuk anugerah yang tak ternilai nie... so thinking to get some more... bila Shara 4 years nanti... insyaAllah... maybe penutup.. memang macam nak ramai, meriah sikit hidup... Tapi disebabkan usia... mungkin mampu satu lagi kot... huhuhu..... (kalo dapat kembar pon saya sanggup... sebab i want MORE child!!! i love children!!!).. Tak sia-sia gak jadikan teaching as my proffession... dapat anak2 baru tiap-tiap tahun...best..best...best...

Sunday, December 11, 2011

This is my liltle princess



My love... Ayshara Sofea...



D.O.B : 24 October 2011



Weight :3.2kg